Home » » Puisi Bahasa jawa Embun eng wayah esok

Puisi Bahasa jawa Embun eng wayah esok

kali ini saya akan mencoba menulis tentang puisi bahasa jawa karya saya sendiri dan bukan karya orang lain,,,hehe..salam paseduluran semua,,
puisi bahasa jawa yang akan saya tulis kali ini dengan judul ;

Embun ing wayah esok
Wayahe Pletek senggege eng wayah isok
Yampleng tenan njongok karo mangan gethuk
Nyanding kopi karo udut pancene mathuk
Suworo manuk anglibur ati kang lagi nglumbruk

Nyawang mendung eng siseh wetan katon nyelak warno abang
Mego kang keno sinorote sengege dadi hiasing angkoso
Umpomo aku duweni swiwi mesti aku wes mabur tinuju langit
Bakal tak gambar lan tak ukir jenengmu ono isoring mego kartiko
Amprih seliramu biso nyawang lan dadekne bungah'e atimu

Koyo embun eng wayah esok sing ono sak pucuk'ing godong
Iseh resik lan endah yen tak sawang karo tak gadang-gadang
Sak paran-paran ora biso ilang amung tansah kegowo pikiran
Opo yo iki sing jenenge lelakone wong kang nandyang asmoro

Sakjane kroso opo pancen ora rumongso
Opo seneng sliramu nyawang aku loro bronto
Opo aku sing tansah  kegeden rumongso

jan-jane ki cinta opo ora seneng opo ora heheehe,itulah puisi bahasa jawa guyonan ala saya Matur suwun,,
it sometimes love is blind, but the we must not blinded by love

0 comments:

Post a Comment